Ђурђевдански поход

“Ђурђевдански поход на Бешњају“ је планинарска рекреативна манифестација.

У походу могу учествовати љубитељи спорта и рекреације у природном амбијенту (рекреативци). Поход је као догађај конципиран тако да на својим стазама прикаже сву лепоту овог дела Шумадије, да промовише природно, културно и историјско наслеђе овог краја.

Поход је отворен за све учеснике који себе сматрају здравствено и психофизички спремним за учешће, а који претходно потпишу Пријаву за учешће на походу и Изјаву пријављеног учесника, у складу са овим Правилима. Сваки учесник који се пријави да учествује у походу, мора да зна да учествује у спортском догађају који се одржава у планинско – шумском окружењу, понекад и у веома екстремним околностима. Учесници у походу морају бити потпуно свесни да улога организатора није да помаже сваком учеснику у савладавању његових проблема и да за једну такву активност у планини, безбедност учесника зависи од његове способности да се прилагоди проблемима на које наилази и да предвиди тешкоће на које може наићи.

Учесници на стазама похода морају бити потпуно свесни специфичности догађаја на коме учествују, почев од дужине стазе, успона, силазака, временских прилика. Нарочито треба да знају како да се суоче, без спољне помоћи, са тешкоћама које их очекују, почев од физичких или менталних проблема насталих од умора, болова у мишићима, зглобовима и другим тегобама или насталим дејством климатских услова, изненадним проемнама временских прилика, јаке кише, ветра, хладноће, измаглица…

Од свих учесника се очекује да буду потпуно припремљени за превазилажење свих тешкоћа са којима се суочавају.

Правила Ђурђевданског похода на Бешњају се доносе ради обезбеђивања трајања и развоја манифестације, али и ради предупређења ризика настанка штете за све учеснике похода, организатора манифестације и друга лица.

Поход се одржава на планини Бешњаји. Све стазе су највећим делом трасиране по планинско-шумским путевима и стазама на простору планине Бешњаја (Крагујевац – Република Србија).

Ђурђевдански поход на Бешњају се одржава без обзира на метеоролошке прилике, у складу са овим Правилима, у терминима које организатор одређује и објављује сваке године пред почетак похода.

djurdjevdanski007
djurdjevdanski014
djurdjevdanski010
djurdjevdanski004
djurdjevdanski014