УСПЕШАН СТАРТ ТАКМИЧАРА ПЕK „ГОРА“

ПРВО КОЛО ТРЕКИНГ И ТРЕЈЛ ЛИГЕ СРБИЈЕ – СУБОТИЦА 2024

У недељу 17. 03 2024. године, на простору Лудашког, Крвавог и Палићког језера, у организацији ПСК “Спартак” Суботица и комисије за планинарски трекинг Планинарског савеза Србије,  одржане су трке Првог кола Трекинг и Трејл лиге Србије.

Планинарско – еколошки клуб „Гора“ је на отварање сезоне такмичења у Планинарском трекингу упутио седомрицу спортиста, мушког дела тима.

Како Правилник за Планинарски трекинг налаже, трчало се на три стазе:

Малој, дужине 19,5 км, укупног успона 38 м, средњој, дужине 29,8 км, укупног успона 51 м. и великој, дужине 39,2 км, укупног успона 64 м.

Наш члан и члан репрезнетације екипе Србије у Планинском трчању, Немања Рашковић наставља са победничким успесима у планинарским спортским такмичарским дисциплинама. Сјајно је отворио сезону, освојивши прво место на великој стази.

На великој стази запажен резултат остварио је и наш Иван Вељковић, који од ове сезоне наступа у категорији ветерана, освојивши сјајно 16. место у апсолутној категорији.

Велику стазу у лимиту је истрчао и Часлав Михајловић, чиме је за екипни пласман додао сјајних 62 бода.

На средњој стази вредан резултат је остварио Дејан Марковић, освојивши пето место.

Средњу и малу стазу у оквиру лимита су финиширали и Дејан Мијатовић, Дејан Петровић и Милован Лучић.

Сјајан наступ наше екипе, која је у овом колу екипно освојила завидно 4. место. У наредном колу селимо се на Големи Стол, планину у општини Бабушница, које је заказано у недељу, 07.04.2024. године.