ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У ПЛАНИНСКОМ ТРЕКИНГУ 2023 – ХОМОЉСКЕ ПЛАНИНЕ

Дана 18.06.2023. године у селу Ждрело, општина Петровац на Млави, у оквиру Дана палнинара Планинарски савез Србије, Планинарски клуб „Вукан“ Пожаревац и Планинарско друштво „Горњак“ Петровац на Млави организовали су Државно првенство у Планинарском трекингу.


Планинарско еколошки клуб „Гора“ за ово спортско такмичење пријавио је 12 својих такмичара (4 жене и 8 мушкараца).


У Данима Планинара учествовало је и четворо наших планинара, који су прошли стазом успона на врх Јежевац (675 мнв).


Наши такмичари остварили су следеће резултате:


1. Немања Рашковић, друго место у категорији мушкараца сениора на великој стази – вицешампион Државног првенства у Планинарском трекингу за 2023 годину,


2. Огњен Влашковић, друго место у категорији јуниора – вицешампион јуниор Државног првенства у Планинарском трекингу за 2023 годину,


3. Маријана Урошевић, прво место на средњој стази у категорији жена сениора.


Наши остали такмичари остварили су запажене резултате, па смо, на основу бодова које су и они освојили, у категорији „екипно мушкарци“ заузели трећу позицију и освојили бронзану медаљу на Државном превнству Планинарског трекинга за 2023. годину.


Био је ово први сунчан дан након дугих и досадних киша. Уживали смо у лепотама Кучајских планина, обиласку – манастириа Горњак и Свете Тројице, Горњачке клисуре, Бање Ждрело, и других културно – историјских, туристичких и природних лепота овог краја.