Свилајначки полумаратон

Занимљив и садржајан викенд чланова ПЕК Горе у Поморавском округу на 4. Свилајначком полумаратону 2022 год.

У врло уређеном и чистом граду по сјајном дану за трчање такмичаре су обрадовала насмејана лица дечице и породица које су учествовале у манифестацији са својим бебама у колицима, као и подршка свих становника Свилајнца који су бодрили учеснике из својих дворишта и са својих тераса. Цели догађај је употпунио и музички бенд који је забављао све учеснике манифестације. По речима чланова клуба треба похвалити све бољу организацију трке која се приметила повећаним квалитетом.

Чланови клуба су наступали у неколико различитих дисциплина. Врло запажени на полумаратонској дистанци били су Иван Вељковић (лични рекорд), Дејан Марковић 3. место у категорији, Милован Лучић је успешно истрчао полимаратон попевши се на победничко постоље у својој категорији а Урош Максимовић, млада нада атлетике, освојио је 4. место у генералном пласману. Сандра Прибрановић је одлично истрчала трку задовољства.

Имали смо успеха и у тимској трци штафета. Трио Часлав Михајловић, Александар Мирчетић и Влада Благојевић освојили су 3. место а Марко Јовановић са својом екипом 1.

Најпријатније учешће и велико поштовање задобили су учесници породичне штафете члана Ивице Радивојевића (тата, мама, син и ћерка) који су својим учешћем улепшали манифестацију и постали свима нама пример породице са здравим навикама.

Велико хвала и Дејану Цветковићу који је сјајним хуманитарним радом допринео помоћи болесној деци.

У циљу су такмичари дочекани са медаљом коју су делила дечица у народној српској ношњи. Организатор је приредио посету Природњачком Центру и ручак учесницима, добро дружење и наставак здравих навика у будућности наших такмичара.