Сања Ђоковић на завршној трци „World skyrunning series 2022“

Захваљујући резултатима у 2022. години у националном такмичењу у  планинском трчању и успешном учешћу на „Pirin Exreme Skyrunning World Series” трци од 38 километара са кумулативним успоном од 3.300 метара и освајањем 9. места са Иваном Живковић, Сања је остварила право да учествује у завршној трци “Skymaster Gorbeia Suzien 2022”.

Ивана Живковић и Сања Ђоковић после трке „Pirin Exreme“

После 11 држава и 13 трка, одржана је завршна мастер трка у Зенаури у Шпанији.

Календар трка Скајранер светске серије за 2022. годину

Skymaster Gorbeia Suzien трка од 31 километра са 2.400 метара кумулативног успона била је одржана 08. 10. 2022. године на терену на коме је подлога била мешовитог типа, од камења, блата и зелених ливада и пашњака Националног парка Зеанури.

Рута трке

На трци су варирали стрми успони и још стрмији силасци и организатор се потрудио да „зачини“ трку са техничким детаљима, успонима на Леканде и Алдамин.

Профил стазе

Организатор је званично регистровао 82 тркача у мушкој категорији и 75 тркачица у женској категорији.

Услови трке нису били идеални већ је такмичарског дана било веома магловито са доста влажности, а на тежину трке додаје се и тај нови технички део стазе који је водио успоном на Леканду.

Поред свих ових елемената, елитни тркачи из целе Европе, услови трке, дужина и технички елементи, слободно се може рећи да се само квалификовати на исту сматра изванредним успехом, а остварити резултат тј. трку оваквог типа истрчати, се може слободно сврстати у невероватан подвиг. На крају дана Ивана Живковић је заузела 24. место, док је Сања Ђоковић трку завршила на 28. месту.

Резултат трке у категорији жена

Сањи Ђоковић желимо да ову 2022. годину заврши без повреда, а да у нову сезону уђе још јача и спремнија са ветром у леђима.

Срећно Сања !