Loading Догађаји

« Све Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Мангарт и Триглав

1 септембар 2022 - 4 септембар 2022

Мангарт и Триглав (01. 09.- 04. 09. 2022.)

План акције :

– Полазак у четвртак 01.09. у 22ч из Крагујевца,
– Долазак у петак 02.09. око 09ч до Коче на Мангартском седлу у којој се смештамо (1906м),
– 12ч полазак на стазу,
– 15ч очекивано време изласка на врх,
– 17ч очекивано време повратка са стазе,
– одмор и ноћење
03.09. 2022.
– Полазак ка долини Крме, одакле крећемо на успон на Триглав,
– Излазак на врх и спуштање до дома на Кредарици и ноћење у истом.
04.09. 2022.
– Силазак са Кредарице и повратак за Србију/Крагујевац.

Мангарт
Мангарт или Мангрт је планина у Јулијским Алпима, која се налази на граници између Италије и Словеније. Са надморском висином од 2.679 метара, трећи је по висини врх у Словенији, после Триглава и Шкрлатице. На њу се први пут попео 1794. природњак Франц фон Хоенварт. Мангарт је и назив планинског венца између долине Коритнице и Мангартске долине, са највишим врхом Велики Мангарт (Велики Мангарт).
Укупна дужина стазе: 9км
Висинска разлика:750м

Триглав
Триглав, са надморском висином од 2.863,65 метара, је највиша планина у Словенији и највиши врх Јулијских Алпа. Планина је најистакнутији симбол словеначког народа. То је средишњи део Националног парка Триглав, јединог словеначког националног парка. Триглав је био и највиши врх Југославије пре словеначке независности 1991. године.
Укупна дужина стазе: 20км
Висинска разлика: +-1800м

Акција захтева предходно искуство у планинама преко 2000 метара као и одређени степен психофизичке спреме као и техничку опрему за високогорске услове (шлем, појас, прусик, рукавице, …)
Из безбедносних разлога и ограничених смештајних капацитета, број учесника је ограничен.

Пријаве за акцију су могуће на редовним састанцима клуба, као и на моб:
064/3808073 Никола Пантовић;
е-mail: nikolag89@hotmail.com

Пријавни рок траје до попуне групе, а најкасније до 10. Августа.
Цена превоза зависи од понуде превозника и броја заинтересованих планинара и накнадно ће бити утврђена. Цена превоза биће накнадно утврђена дељењем трошкова горива на учеснике акције.
За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску картицу ПСС-а са плаћеном чланарином за 2022. годину.
Водичи задржавају право измене трасе, прекида акције или одустајања од исте у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматрају да нису психо-физички спремни и опремљени за ову акцију.
У акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су извршила лекарски преглед, потписала приступницу, попунила евиденциони лист и потписала изјаву о одустајању од покретања поступка о утврђивању одговорности, у којој стоји и напомена да у акцији учествују на сопстевну одговорност).
Образац изјаве учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист попуњавају код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК „Гора“, средом од 20:00 у ОШ „Јован Поповић“.
Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС-а, „Правила понашања планинара“ и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

Детаљи

Почетак:
1 септембар 2022
Крај:
4 септембар 2022

Организатор

ПЕК Гора